INSPIRATION: teplo v kašmíru

By pavlinajavurkova - 7:00 odp.


Krásný den holky :) Dnes jsem tu zas s novým článkem. Outfitů tu bylo už několik, takže došel čas na inspiraci, které není nikdy dost. V tomto článku se chci věnovat svetrům, které teď na jaře určitě ještě vynosíme. Dám Vám pár tipů na to, kde pořídit levnější i dražší kousky, a záleží jen na Vás a Vašich peněženkách, které si vyberete.

Nejprve poradím z vlastní zkušenosti. Nekupujte hadry, které se po pár vyprání žmolkují a vytahají se. Myslete na to, že méně je více, takže raději dražší svetr z kvalitnějšího materiálu, než za 2 stovky hadr, který hodíte do koše po pár měsících. Musíme brát v potaz, a sledovat složení materiálu a také i pocit, který nastane, když na materiál sáhneme. Já třeba osobně nesnesu vlnu, to se můžu udrbat, i když obsah v materiálu není vysoký. Přítel má zas vlněné kalhoty a vůbec mu to nevadí. Je to o člověku. Takže o vlně v tomto článku moc neuslyšíte, protože vlněné kousky v šatníku ani snad nemám.

Dražší, kvalitnější kousky. Když se o ně správně staráte, vydrží věky. Já jsem si oblíbila kašmírové svetry o kterých měl být primárně tento článek. Můj první byl z HMka z prémiové kolekce (nahoře první na hromádce). Kvalita není úplně nejlepší, ale můžu říct, že hřeje krásně. Jediná otrava je praní a sušení. Svetry se musí prát v ruce jemným dětským šamponem. Při sušení musí ležet, aby se nevytahaly. Takže ramínko nepřipadá v úvahu..

Eshopy, kde najdete kašmírové kousky jsou například:

Cashmere house (tady) - najdete tu jak klasické svetry, tak cardigany a jiné :)
Roji wear (tady) - cena kolem 5tis, mimochodem top minimalistický eshop
Mango (odkaz) - najdete je v prémiových kolekcích do 3tis                            
HM (zde) - opět premiové kolekce, jak už jsem zmiňovala v článku výše. Ve výprodeji je seženete o                     dost levněji a poměr kvalita vs.cena super.
Asos (tady) - nejde nezmínit, eshop, kde najdete skoro všechno
Felipe (web) - sama zkušenosti nemám, ale slyšela jsem na něj plno chvály.
Second handy - jo, přesně tady jsem našla také pár kousků. Musíte jen číst cedulky, ale kašmír po troše cviku určitě v ruce poznáte :)



Máte v šatníku nějaký kašmírový kousek?

  • Share:

You Might Also Like

1 reakcí na příspěvek

  1. Já teda z kašmíru nic nemám, ale věřím, že to je úžasně příjemný materiál s budoucností :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)
Thanks for comments :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...