INSPIRATION: 10 věcí, jak přežít karanténu

By pavlinajavurkova - 8:25 odp.


Krásný den a víkend přeji!
Kdo by tušil, že opět po takové době zasednu k počítači a přidám článek. Nikdy bych neřekla, že to někdy přijde, ale práce a škola pro mě byla důležitější, než psaní na blog. Chuť k blogování musíš mít, jinak to prostě nefunguje. Ale musím se přiznat, že několikrát mě v hlavě přeskočil nápad na nějaký článek, takže na hlavní stránce mám asi deset těch nedokončených. Už na pár z nich se můžeš těšit, ale teď myslím, že každý uvítá více článek, který právě čteš :)

Už každý ví, že právě celá Česká Republika a vlastně celý svět dodržuje karanténu. Někdo ohleduplně ano, někdo na to celkem kašle (!!!), ale o nich se dneska bavit nebudeme. Musím říct, že je to dost náročný a každý den se snažím dělat něco, abych ho úplně nepromarnila. O spaní do dopoledne se teď bavit nebudeme, jo..

Takže jsem sepsala pár aktivit, které tě můžou bavit a třeba tu najdeš něco, co tě posune v životě dál :)

1) Cvičení
Je jedno, jestli jóga, kardio nebo posilování obecně, jen se prostě hýbej. Já cvičím třikrát do týdne jógu a párkrát jsem zkoušela posilovací videa (z těch se pak vzpamatovávám dva dny :D) Na youtube je workout videí plno. Já cvičím ráda například českou Báru Sedlákovou, ze zahraničí jsou super například MadFit a srdcovka je Yoga with Adriene, která cvičí s jejím psem Benjim

2) Home-spa
Já si takové hygge dny dopřávám i normálně, ale teď je na to konečně mraky času. Zapal svíčky, pusť si nějaký příjemný playlist na spotify, natři masku na obličej a vlasy, a relaxuj ve vaně plné pěny. Hodně značek vyrábí třeba masky na nohy (ty od Sephory jsou top), ruce, pod oči nebo celé zábaly na vlasy. Já si třeba ještě barvím obočí, řasy, lakuju nehty a tak :)
Moje nejoblíbenější čerstvá pleťová maska od Lush.
3) Očista šatníku
To je činnost, kterou miluju. Tahle jarní doba je na ní jako stvořená. Vytřiď kousky, které si na sobě dlouho neměla, které si jsou nepříjemné nebo hůř, malé. Nafoť je na vinted nebo skvěle funguje facebook market (možná i lépe než vinted) a za vydělané peníze nakup kousky, které jsou kvalitní a vynosíš je. Stejně tak je to u bot, kabelek a doplňků obecně. Je škoda, aby se ti váleli v šatníku, když někdo třeba takový kousek hledá. Já jsem si konečně vytřídila boty. Některé jsem nafotila na prodej a zbytek jsem si očistila, nakrémovala a uložila zpátky do krabic do botníku.

4) Čtení
Tak to se mi zatím moc nevede, ale já nikdy nebyla vášnivý čtenář. Teď mám rozečtenou knížku Hygge od Meika Wikinga a doufám, že jí dočtu do konce měsíce. Také jsem si po dlouhé době koupila nějaké módní časopisy. No, jsem asi rozmlsaná internetem, ale těch reklam?

5) Cizí jazyk
Proč se nezdokonalit v angličtině, když je čas? Já mám ráda aplikaci Duolingo, které mi i učení denně připomíná. Lekce trvá maximálně 15 minut a vy uděláte něco pro sebe. V možnostech výběru jsou i jiné jazyky. Třeba se někdy opět vrátím i k francouzštině, kterou jsem měla na gymplu a která je tak krásná

6) Plánování snů 
I když na dovolenou o těchto prázdninách si můžeme nechat zdát, tak to udělejme! Naplánuj si nějakou tvojí vysněnou cestu. Ať už to bude Morava, Francie nebo třeba Amerika. Vytiskni si nějaké vysněné destinace, naplánuj přímo místa, kam by ses jela podívat, dopravu a všechno, co bys plánovala, když bys tam opravdu jela. Celé si to ulož na viditelné místo a sni.

7) Vaření/pečení
Já myslím, že teď energetiky budou mít prémie, protože podle instagramu a mých známých teď vaří a peče úplně každý. Za můj život jsem toho neupekla tolik, jako za tenhle měsíc v karanténě☺️Důležitý je také hlavně dostatek tekutin a zdravá a vyvážená strava.
Gratinované brambory s cuketou a zakysanou smetanou, grilovaná kuřecí stehna.


Webové výsledky s odkazy na podstránky

Výsledky hledání

Webové výsledky s odkazy na podstrá☺️

8) Začni podnikat
Tohle je přesně ta věc, o které já přemýšlím už nějakou dobu. Máš nějaký vysněný cíl? Vysněný produkt, o který by měli zájem i ostatní? Věc, kterou si dlouho sháněl a v ČR prostě není k sehnání? Tak si všechno sepiš a namaluj. Kde ten produkt vyrobíš, kde na to vezmeš peníze a další věci s podnikáním spojené, a jdi do toho!

9) Blog
Několik lidí se mi svěřilo, že několikrát měli nutkání začít blogovat, natáčet videa nebo instagramovat. Tak teď je ta pravá doba na to začít. Vytvoř si účet a směle do toho. Navíc v příštím článku budu psát o mém blogování, co mě přimělo začít, jak začít a co k tomu potřebujete, tak by ti to mohlo pomoct.

10) Odpočinek
Ano, odpočívejte. Vypněte budík a je jedinečná příležitost si spánek dopřát. Víme přeci, že působí blahodárně na naší pleť, vlasy a psychiku. 
A to nejdůležitější - nosme roušky, buďme zdraví a milujme se

  • Share:

You Might Also Like

3 reakcí na příspěvek

  1. Já odpočívám, vařím, uklízím a čtu knížky :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se do čtení pořád nemůžu nějak dokopat :) Snad už konečně dočtu ty, co mám rozečtené :)

      Vymazat
  2. Carefully plan where you’ll place holes, tabs, and different features and ensure they aren’t positioned too near a bend, as seen on this example. Follow the 4T rule, keep all features a minimum of|no less than} four high precision machining occasions the fabric thickness away from bend lines. With RapidDirect, have the ability to|you presumably can} reap the advantages of the sheet metallic processing methods as well as|in addition to} our automated and highly streamlined production service. With our service, have the ability to|you presumably can} expect a sheet metallic fabrication quote within 12 hours and lead occasions as quickly as three days. Cutting is typically the first step in sheet metallic manufacturing. As the name clearly signifies, it consists of slicing the metallic sheet.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)
Thanks for comments :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...