MY JOB: moji zubní oblíbenci + SOUTĚŽ!

By pavlinajavurkova - 5:00 odp.


Přemýšlela jsem o tom už nějakou dobu, zda mám zařadit dentální hygienu do témat na blogu. Chtěla jsem se držet jednoho - módy a stylingu, ale v tuhle chvíli trávím většinu mého času v ordinaci u křesla, takže spíše řeším, jaké nástroje a vychytávky si pořídit do ordinace a co se týče módy - jakou barvu a materiál pracovní haleny zvolím :) Samozřejmě módu nezanedbávám, ta mě baví moc, ale přijde mi, že pokud chcete být v něčem opravu dobří, musíte se soustředit na jedno. Těžko říct, zda vás tahle témata budou bavit, ale myslím si, že zuby jsou nedílnou součástí osobnosti a hrají jednu z hlavních rolí při prvním dojmu. Takže je fajn je mít (:D) a starat se o ně. Takže do štítků přidávám téma MY JOB, kam budu přidávát témata, které se budou týkat mé práce dentální hygienistky. 

První článek, který jsem chtěla udělat už dlouho je moje péče o zuby a jaké prododukty a kartáčky používám. Neděste se, pomůcek mám celkem dost kvůli tomu, že značky dávají studentkám produkty na vyzkoušení a také moc děkuji mému oblíbenému eshopu Nazuby.cz, který mi poskytl produkty pro tento článek


Zubní kartáčky 
Ty používáme každý den skoro všichni, ale ne každý ví, jak má správný kartáček vypadat. Měkký s rovně střiženými štětinkami, ideálně s menší hlavou, aby se dostal i do špatně dostupných míst. Já mám ráda buď tento od Herbadentu, který je supersoft a jsem s ním moc spokojená nebo Curaprox 3960. 

Dočišťuji jednosvazkovým kartáčkem špatně dostupná místa (zadní zuby, přední úsek ze strany jazyka), který v ordinaci doporučuji většině pacientům. Vyrábí ho Tepe, Curaprox a ještě další firmy, ale ty jsem nezkoušela. 

Dvakrát do týdne použiju sonický kartáček Philips Sonicare, který má spoustu různých nástavců včetně toho na čištění jazyka. S elektrickým kartáčkem pozor - netlačit.


Mezizubní péče
Nedílnou součástí každodenní hygieny jsou mezizubní kartáčky. Je to kapitola sama o sobě a chtělo by to samostatný článek o nich. Ve zkratce od dentální hygienistky v ordinaci dostanete plánek, kam jaký kartáček zavádět, jelikož každý mezizubní prostor má jinou velikost a ta je velmi důležitá. Mě vyhovují kartáčky Tepe Angle, přijde mi, že se tak rychle neničí. Zato Curaprox má jemnější štětinky. Chce to vyzkoušet a zjistit, jaký vám vyhovuje :) V předních úsecích je skvelá zubní nit/floss. Já mám ráda tyto flosspicky, které jsou na plastové rukojeti a lépe se s nimi manipuluje.


Zubní pasty/gely
,,A jakou zubní pastu byste doporučovala?" moje odpověď je jakákoliv nebo klidně žádná. Zubní pasta je hlavně pro dobrý pocit díky mentolu a tomu, že pění, ale samodřejmě je dobré dodat nějaké ty fluoridy. Na obrázku mám tři druhy pastiček, které střídám. Vám postačí určitě jedna z nich. Jsou to koncetrované pasty s obsahem fluoridů (Elmex Gelée, která není vhodná pro děti do 6 let), na bázi mléčného proteinu (GC Tooth mousse) nebo kombinace obou (GC MI Paste Plus). Aplikuje se jednou týdně (u GC klidně dvakrát) po vyčištění a minimálně 20 minut nevyplachovat!
Fungují perfektně jako prevence vzniku zubního kazu, remineralizuje ty počáteční a pomáhá při citlivých krčcích.

Čištění jazyka
Čištění jazyka se nedoporučuje denně, ale já osobně ho čištím každé ráno/večer pro dobrý pocit. Bakterie se osazují i na jazyku :) Čistím buď klasickou škrabkou na jazyk (tady) nebo Philips má speciální nástavec a sprej. Na ten pozor, je dost agresivní. Ten určitě nepoužívat denně.

Tablety/roztoky na detekci plaku
Krásně vám zobrazí, kde je ještě nedočištěno. Indikace je fajn jak pro děti, tak i pro dospělé, protože ukáže, kde máte ještě rezervy v čištění :)

Žvýkačky
Pokud rádi žvýkáte, mohli by vás zaujmout tyto s obsahem xylitolu, který brání bakteriím v dutině ústní růst a tím zabraňuje vzniku zubního kazu.


A poslední věc je tato novinka v mé sbírce - Herbadent pasta, na kterou jsem hrozně zvědavá. Pokud máte rádi chuť hřebíčku a podobných podzimních chutí, určitě vyzkoušejteJe bez fluoridů a mentolu a obsahuje 7 léčivých bylinek

_____________________________________________________________________________________
Jinak od pátka 9.10.2020 bude probíhat soutěž o sadu Curaprox a GC MI Plus pastu, tak se zapojte :)


Děkuji za zaslání produktů eshopu www.nazuby.cz

AD


  • Share:

You Might Also Like

1 reakcí na příspěvek

  1. Ta Herbadent pasta vypadá vážně dobře, i když bohužel mi nevyhovuje moc hřebíček, na druhou stranu se zase jedná o přírodní kosmetiku, takže věřím, že by to mohlo být dobré zase kvůli těm bylinkám :) Taky je super, že Herbadent má docela přírodní složení, ale to i třeba produkty odtud, jen neobsahují asi tolik bylinek :) Každopádně článek je moc hezký napsaný, i fotky se krásně povedly.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)
Thanks for comments :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...