INSPIRATION: must have for a/w 2014

By pavlinajavurkova - 4:03 odp.


Nějakou dobu jsem přemýšlela, jaký zimní (podzimní) příspěvek pro vás udělám. Rozhodla jsem se pro must-have post, protože mě osobně baví číst tyto články na ostatních blozích. Navíc teď ležím v posteli a protože jdu zítra na jedno vyšetření nesmím celý den jíst, musím se něčím zabavit. Je to docela peklo, protože jsem člověk, který musí pořád něco pojídat. Ať už to jsou bonbony, žvýkačky nebo nějaká ta sváča. Držte mi zítra palce, protože se necítím moc dobře a bude to nepříjemné. Teď ale k věci :) 


BOTY
Holiny - achjo, kdy si ty lidi už zvyknou.. Jak někdo jde po městě v holínkách, je hned středem pozornosti. Alespoň u nás v UL. Holiny jsou skvělé do takové té zimní "břečky" známou ve městech. Navíc se do Hunterek dají vložit teploučké vložky, takže není taková zima a vypadají prostě krásně. A když se dobře sladí (například tady a tady), mohou vypadat dobře i k elegantnějším outfitům.

Válenky - typ bot, které nosí celá ČR. Jen někdo nemá soudnost a nosí sešlapané napodobeniny, ve kterých musí být větší zima, než v converskách. Je jedno, jestli budete mít UGG nebo z jiných řetězců, ale je dobré, když mají tvrdou neohebnou podrážku (ne pěnovou!) a uvnitř je pravou vlnou. Takové válenky jsem viděla například v Humanicu nebo CCC.

Chelsea a biker boots - boty, které se hodí snad ke všemu. Bikery vlastním (a nosím pořád!), ale chelsea jsem si pořád nepořídila. Když si vyberu perfektní, jsou předražené. Tip na chelsea například: tady, tady, tady nebo tady. Bikery najdete snad všude :) Já doporučuji Stradivarius, Topshop, Bershka, Zara, nebo třeba známé HMko.


KABÁTY
Kabáty jsou nedílnou součástí zimního a podzimního šatníku. Není ale žádný důvod k tomu, být nudný a balit se do klasických tmavých kabátů, které vidíme na ulici. Vybrala jsem několik typů svršků, které se mi líbí a jaké budou tuto zimu IN. 
Chlupaté vesty - dají se s nimi vykouzlit skvělé outfity. Moc se mi líbí kombinace křiváku a kožešinové vestičky. Navíc vypadají skvěle i na třičku! Outfit tady. 
Trenchcoat - tento typ kabátu je taková klasika. Burberry klasika. Burberry klasika, na kterou spousta  z nás nemá, proto jsou tu pro nás obchodní řetězce, které jsou dostupnější. Outfit, kde ji mám na sobě: tady.
Klasické kabáty - moderní žena by měla vlastnit alespoň tři barevná provedení - světlý, černý (tmavý) a barevnější (nebo vzorovaný) kabát, který uživí každý nudný outfit a ulici. Mě se nejvíce líbí oversize kabáty, ale to je na každém :)
Křiváky - křivák patří mezi moje top 3 kousky šatníku. Nosím ho na jaře, na podzim i v zimě, kdy s ním ráda vrstvím. 
Ponča - ponča budou jednoznačně hitem podzimu a zimy 2014. Bože, jak já je v dětství nenáviděla. A teď? Jsem zamilovaná nejvíc do tohoto outfitu. Viděla jsem ho například v Bershce nebo na Asosu.


DOPLŇKY
Šály - poslední dobou světem hýbou ty obrovské šály, ve kterých nejsme ani vidět. Prodávají se v různých barevných provedeních, materiálech a tvarech. Protože já větší poměr vlny nesnesu, sázím spíše na bavlnu. Další modním must-have jsou klobouky. Jsou skvělé na takové ty "bad hair days" a spolu s brýlemi je to neskutečná kombinace. 
Kabelky - o několik odstínů ztmavujeme. Já v zimě miluju burgundy (vínovou), černou a šedou. Už nějakou dobu koukám na kabelky Longchamp. Myslím, že by to byla skvělá investice a vypadají dobře jak na nákup, tak jako kabelka :)



KOSMETIKA
Co se u mění nejvíce je asi kosmetika. Mění se jak barvy, tak i složení daného produktu. Jak už jsem zmiňovala, miluju barvu burgundy. A to všude! Dále sázím na intenzivnější parfémy, méně hydratující krémy (hlavně v zimě), oleje na tělo i vlasy a na pečující balzám na rty Carmex. Na rty jsem si také poslední dobou oblíbila používat místo rtěnky konturovací, tužku od MAC v odstínu Cherry, kterou rty krásně vykreslím a výdrž je oproti rtěnce super!

Co je pro vás podzimní/zimní must have? :)) nebo to máte stejně?

  • Share:

You Might Also Like

3 reakcí na příspěvek

  1. Já bych ráda pořídila právě nějaké pončo nebo šátek použitelný jako peřinu :D A třeba i klobouk nebo čepici a kabát v pánském stylu. Jelikož tady v Portugalsku mám za rohem Primark tak asi nebude problém se vybavit na zimu ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Chceš spolupracovat s mým blogem? Víc info se dozvíš u mě na blogu.. :)))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavý výběr, něco se mi líbí hodně, něco bych si asi nekoupila, ale každý má svůj módní styl a můj je hodně specifický, a proto jsem ráda, že mě trochu inspirovalo aspoň něco :) Já mám teda spoustu must have kousků, ale z trochu jiného soudku - asi bych měla v blízké době začít s absolvováním tohoto, protože holení v zimě nesnáším ještě víc než v létě :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)
Thanks for comments :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...