DIY: cheesecake with strawberry

By pavlinajavurkova - 6:36 odp.

Protože je sobota, a určitě většina z nás relaxuje po celým týdnu, mám pro vás recept na sladký dezert, abyste při tom relaxování neměli prázdný žaludek. Dnes je to pečený cheesecake, který je velmi známý hlavně v Americe a je hlavně chutný. Právě v USA se používá sýr Philadelphia, který u nás není běžně k sehnání, takže já používám klasické tavené sýry, a navíc do nich přidávám tvaroh a někdy i pomazánkové máslo. 
Pokud mě sledujete už delší dobu, určitě víte, že jsem ho dělala právě v pořadu Prostřeno na Primě, kde mimochodem najdete i tento recept a díl, kde je vše natočeno. 
Dezert tvoří dvě vrstvy - krusta z drcených sušenek a sýrová nebo tvarohová vrstva. 
Není to tak dávno, co jsem měla na tento dezert chuť, a tak jsem si ho koupila mražený. Byl to omyl života! Nehledě na to, že měl v sobě snad tisíc "éček" byl opravdu hnusný. Krusta nebyla křupavá a tvarohová vrstva chutnala po margarínu. Takže kupovat určitě nedoporučuji. 
Takže co si ho upéct sám/sama?

***

Budete potřebovat:

- 900g smetanového sýra nebo tvarohu
(možno namíchat)
- 3 vejce
- 1/2 hrnku cukru krupice
- 250g máslových sušenek
- cca 1/2 hrnku rozpuštěného másla
(míchám ho s kokosovým olejem)
- pro vanilkovou chuť lze přidat vanilkový lusk (cukr), rozpuštěnou čokoládu, nutellu nebo šťávu z rozmačkaného pomeranče, citronu, rozpuštěné karamelky, atp.

Postup:


  
Všechny máslové sušenky si rozdrtíme, zalijeme je roztátým máslem nebo tukem a zamícháme. Podle potřeby můžeme máslo ještě přidat, ale směs by měla držet tvar. Nasypeme ji do pečící formy a dáme ji na 10-15 minut zatvrdnout do trouby rozehřáté na 160°C. Po 10 minutách formu vyndáme z trouby a necháme korpus chvilku vychladnout aby nebyl moc horký.


Mezitím si připravíme náplň. Tvaroh, sýr a pomazánkové máslo si smícháme s vejci a cukrem a pořádně vyšleháme, aby bylo těsto jemné a vláčné. 



 Směs nalijeme na korpus a pečeme 35 minut opět troubě rozehřáté na 160°C. U každé trouby to ovšem může být jinak, takže je nutné si hlídat, kdyje už cheesecake hotový. Měl by být na okraji hnědší - tak jak je vidět na obrázku.


Po 35 minutách ho vyndáme z trouby a neháme v lednici vychladnout. Podáváme s rozmačkanými jahodami s cukrem (já používám glukopur, který je zdravější a dodá vám více energie).


Dobrou chuť! :-)


Find me on:

  • Share:

You Might Also Like

9 reakcí na příspěvek

  1. Tavený sýr?! To jako fakt? :( Zajímalo by mě, kde nakupuješ, protože já vídávám Philadelphii skoro všude, vyjma nějakých fakt malých sámošek. Navíc Philadelphia se dobře nahrazuje třeba Bukem a když už ani jedno ani druhé, tak si člověk vystačí i s obyčejnou lučinou. Ale tavený sýr je fakt zvěrstvo, promiň. Nicméně, dělej si koláče z čeho chceš, proti gustu.... Ale neříkej tomu pak cheesecake, protože z obyčejnýho koláče fakt cheesecake neuděláš tím, že tam flákneš ledajaký sýr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja philadelphii proste nikde nevidela..navic cheesecake dela kazdy jinak, takze pokud ho delas ty nejlepe, nekritizuj recepty ostatnich. Navic je tam 900g syra, takze potom vyjde docela draho, a kdyz me rodine takto chutna, budu to tak delat. Diky za radu.

      Vymazat
    2. :) Nikde jsem ani slovem nezmínila, jaký dělám cheesecake já. Neřekla jsem, že nemůžeš dělat koláč z taveňáku, ale pak to není CHEESECAKE... Když dělaj lidi "tiramisu" z pomazankového másla, rizoto, který s pravým rizotem nemá nic společnýho, cheesecaky z čehokoli, tak ať si je dělaj, ale nazývají to pravými jmény a nedělaj z toho něco, co to prostě není. To bylo jediné, co jsem tím chtěla říct. A pravý cheesecake bohužel za pár korun neuděláš, to je fakt.

      Vymazat
  2. to vypadá božsky <3 cheesecake už jsem parkrat dělala, ale je zvlaštni, že jsem neměla ani takove množství té tvarohové vrstvy a přesto byl vyšší než te tvůj, nevím :D už chci jahůdky awww
    ady.

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle mi nemůžeš dělat takhle na večer... Brala bych hned!
    EJNET

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)
Thanks for comments :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...